Accés directe a continguts

ES EN FR
impresio

Ajuntament de Piera

Mapa del web
| Mida text
a- A+
Ets a: Inici » Pàgines interiors » Centre d'Atenció Primària

Butlletí electrònic

Cada setmana rebràs un e-mail amb un resum de l'actualitat de Piera.

Vull rebre:

Centre d'Atenció Primària

Informació del CAP

El Centre d'Atenció Primària informa sobre l'ús del servei i algunes novetats per tal de donar a conèixer-les i recordar com s'han de dur a terme les gestions i els tràmits.

Personal
Entre les novetats cal destacar la incorporació d'especialistes del programa de suport a primària. Des del mes de desembre, l'equip de Salut Mental de l'Hospital General d'Igualada passa consulta de certes patologies als mòduls de Piera. També s'ha incorporat un nou membre a l'equip i s'han consolidat places d'infermeria.

Serveis
En el mòdul del carrer Josep Ballesteros, núm. 18, s'hi estan oferint el servei d'Atenció a la Dona (Ginecologia i Llevadora), odontologia, salut mental i el servei d'una treballadora social.

Prevenció i educació
Des del mes de desembre s'està aplicant la vacunació del papil·loma en l'àmbit escolar a les nenes de 6è de primària. La vacuna protegeix contra les infeccions pels virus que causen 7 de cada 10 càncers de cèrvix.
Continua el programa de salut i escola per als alumnes d'ESO i Batxillerat. També s'estan fent cursos d'educació, un de nutrició adreçat a adults, i l'altre de conceptes bàsics de nadons destinats als pares.

Per a un sistema públic de salut sostenible
Sabíeu que de les despeses sanitàries d'un accident de trànsit, d'un accident esportiu o d'un accident de treball se'n fan càrrec les companyies asseguradores o la mútua corresponent?
Les assegurances que contractem o les mútues esportives o d'accidents de treball s'han de fer càrrec d'aquestes despeses sanitàries.
L'Institut Català de la Salut (ICS), a més de donar serveis als ciutadans i ciutadanes coberts pel Catsalut, dóna serveis i prestacions que no estan inclosos en la cartera de serveis del sistema sanitari públic. Aquest fet comporta una despesa important que s'ha de reclamar a qui correspon.
Els casos en què els centres de salut de l'ICS han de reclamar el pagament de l'import de les atencions o prestacions sanitàries a tercers són els següents:
• Persones assegurades o beneficiàries de MUFACE, ISFAS, MUGEJU, PAMEM i MUTUAM, excepte les poblacions que tenen conveni
• Accidents de treball o malalties professionals
• Accidents esportius en esportistes federats
• Accidents de trànsit
• Ciutadans estrangers que no portin el document corresponent que acrediti el dret a l'assistència
• Persones que siguin considerades usuàries particulars
En tots aquests casos els centres de salut de l'ICS, emparats en el Reial decret i ordre de preus públics 1030/2006, de 15 de setembre, facturaran l'import de l'assistència a tercers obligats (mútues o companyies asseguradores) o cobraran a particulars que no hagin acreditat el dret a l'assistència.

Programació i visites
Recordem que la programació per a les visites al metge de capçalera, pediatre, infermera i odontòleg es pot fer també a través d'internet. Amb el codi d'identificació personal (CIP) de la targeta sanitària individual s'obté el nom del CAP assignat, el telèfon i la pàgina web que ofereix el servei.
Per accedir a les visites és imprescindible presentar la targeta sanitària, ja que és la manera d'identificar l'usuari i donar un servei personalitzat.

Control a partir dels 50 anys
L'Oficina tècnica de cribatge de càncer de mama de la comarca de l'Anoia, ubicada a l'Hospital d'Igualada informa que s'enviarà una carta a totes les dones de 50 anys per citar-les a fer una mamografia. Un control que, a partir d'aquesta edat, s'anirà fent amb una periodicitat de dos anys. Aquesta és una mesura per prevenir el càncer de mama, una malaltia que té cura si es tracta a temps. Per a més informació o en cas de no rebre la notificació, es pot consultar a l'oficina tècnica al telèfon 93 807 55 50, de 9 a 14h i de 15 a 17h.

 

Targeta sanitària
Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Ajuntament de la Vila de Piera - Tel. 00 34 93 778 82 00 | Fax: 00 34 93 776 00 36 | CIF P0816000D

Contactar · Avís legal · Sobre el web · Crèdits