Accés directe a continguts

ES EN FR
impresio

Ajuntament de Piera

Mapa del web
| Mida text
a- A+
Ets a: Inici » La Vila » Biblioteca » Conferències

Butlletí electrònic

Cada setmana rebràs un e-mail amb un resum de l'actualitat de Piera.

Vull rebre:

Conferències

Noves tecnologies, camps electromagnètics i salut. Com reduir el seu impacte en infants i adults.

hh

Dimarts 12 de juny a les 7 de la tarda. 

Xerrada

Convivim amb molts dispositius i tecnologies que ens faciliten la vida, però que generen camps elèctrics, magnètics, electromagnètics i radiofreqüències. Sovint hi estem exposats moltes hores al dia, i segons l'OMS la contaminació electromagnètica no és innòcua.

Amb l’Anna Font (psicòloga i experta en malalties ambientals) veurem com ens afecta i com reduir l'exposició individual i col·lectiva identificant les fonts emissores visibles i les amagades, com detectar-les, com millorar els nostres hàbits, i mesures de protecció per a la població general i per a les persones vulnerables i sensibles.

Lloc: Biblioteca de Piera

Preu: Gratuït

Organitza: Biblioteca de Piera 

Spinolestes, un mamífer de fa 120 milions d'anys

ss

Dimecres 2 de maig a les 7 de la tarda.

Conferència

El Dr. Jesús Marugán, professor titulat de la univerdidad de Madrid, presenta el fòssil d'un mamífer del Cretaci, de fa més de 120 milions d'anys, del jaciment de las Hoyas, a la província de Conca.

L'esquelet del fòssil està pràcticament complet i presenta teixits tous, incloent pell, orelles, pulmons i fetge. El més impressionant és,sens dubte, que permet observar la diversitat de pèl típica d'un mamífer, així com la seva microestructura, és a dir, els aspectes característics dels mamífers que mai s'havien observat des del registre fòssil. contextualitzarem el mamífer en l'ecosistema d'aquest aiguamoll del passat i explicarem breument el que sabem sobre els mecanismes de fossilització que estan rere una preservació única. 

Lloc: Biblioteca de Piera

Preu: Gratuït

Organitza: Biblioteca de Piera en col·laboració amb Transmitting Science to Society

Proactiva Open Arms, defensant els drets humans al Mar

ppp

Divendres 27 d'abril a les 7 de la tarda

Xerrada

Pro activa Open Arms és una ONG de Badalona (Barcelona, Espanya) d’ajuda humanitària que planta cara a les situacions d’emergència sorgides en els últims temps a l’entorn del mar.

La seva missió principal és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Creada a partir d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una dilatada experiència a les costes espanyoles.

Al setembre del 2015, va ser la primera ONG especialitzada en tasques de socorrisme que va arribar a les costes de Lesbos (Grècia) i des del juny del 2016 també estem presents al mar Mediterrani central amb un vaixell medicalitzat de salvament i vigilància.

Les seves múltiples intervencions han estat cabdals per salvar la vida de milers de persones.

Lloc: Biblioteca de Piera

Preu: Gratuït

Organitza: Comissió pierenca per a l'acollida de persones refugiades

Subministraments a la llar

ss

Dimecres 18 d'abril a a les 7 de la tarda.

Xerrada

Llum, telèfon, aigua i gas són serveis bàsics que els necessitem diàriament. Tots ells tenen en un tret en comú: que s’han de contractar a una companyia.

Coneixerem les característiques del mercat, conceptes de la factura, tipus de contractes i preveurem possibles enganys en la seva contractació.

Aquesta és una acció promoguda pel Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona

Lloc: Biblioteca de Piera

Preu: Gratuït

Organitza: Ajuntament de Piera. Regidoria d'Empresa i Ocupació.

El viatge de Kalilu

kk

Dimecres dia 11 d'abril a les 7 de la tarda

El viatge de Kalilu és un relat que explica al món la dura i inimaginable experiència que Kalilu pateix per arribar Europa com a emigrant sense papers.

En arribar-hi registra la Fundació Kalilu Jammeh una organització no governamental d’ajuda al desenvolupament, sense ànim de lucre, independent i

aconfessional amb la missió de contribuir a eradicar la pobresa extrema a Gàmbia, impulsant i afavorint el desenvolupament educatiu, social i econonòmic de les regions rurals de l’àrea de Upper Baddibu.

Lloc: Biblioteca de Piera

Preu: Gratuït

Organitza: Fundació Kalilu Jammeh

Som energia. Informació i "Install Party"

sss

Dimarts 10 d'abril a les 7 de la tarda

Xerrada

Tips dels embolics de les companyies elèctriques? Vine a conèixer a Som Energia, la cooperativa catalana de comercialització i producció d’energia verda sense ànim de lucre.

Impulsem el canvi de model energètic actual per assolir un model 100% renovable. Diversos socis et podran assessorar.

Si vols ser-ne soci porta la darrera factura de la llum, el DNI i el compte bancari i et podràs fer soci al Install Party.

Lloc: Biblioteca de Piera

Preu: Gratuït

Organitza: Banc del Temps de Piera 

7 D'EXPERIÈNCIES

vv

7 d’experiències són 7 conferències 7 dijous consecutius a les 7 de la tarda.

- 8 de febrer: Sense cadàver

De la mà de Fàtima Llambrich, periodista dels informatius de TV3, presenta Sense cadàver un investigació periodística de primer ordre convertida en un addictiu relat policial.  

- 15 de febrer: Dos estados

En Ferran Mascarell (historiador, exconseller de Cultura de la Generalitat i delegat del Govern de Catalunya a Madrid) defensa que el projecte d’un estat català no només és bo per a Catalunya sinó també per a Espanya. 

- 22 de febrer: Ja t'ho faràs!

Conegut pel programa de TV3 Ja t’ho faràs, en Rafel Vives presenta dos llibres on convida a donar una segona vida als objectes més quotidians... o més inesperats. 

- 1 de març: Masones. 100 inventos y aportaciones a la humanidad

En Xavier Casinos és especialista en maçoneria. Parlarem amb ell sobre tres segles de sorprenents creacions firmades per membres de la maçoneria. 

- 8 de març: Bon dia, són les 8!

Antoni Bassas té més de 40 anys d'experiència en els moitjans de comunicació. amb ell parlarem del seu darrer llibre Bon dia, són les 8! Premi Josep Pla 2018.  

- 15 de març: De contents a enganayats i L'encant de fer 50 anys

Amb en Rafael Vallbona parlarem del pas del temps des d'una visió que teixeix la part personal amb els contextos sociopolítics i culturals del país.

- 22 de març: Fe i llibertat

Parlarem amb Teresa Forcades dels temes que són més importants per a ellai sobre els quals ha reflexionat més: la llibertat i l'amor, la justícia social i el compromís polític, la salut pública, el feminisme, la fe i el perdó.

Preu: Gratuït

Organitza: Biblioteca de Piera

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Ajuntament de la Vila de Piera - Tel. 00 34 93 778 82 00 | Fax: 00 34 93 776 00 36 | CIF P0816000D

Contactar · Avís legal · Sobre el web · Crèdits