Accés directe a continguts

ES EN FR
impresio

Ajuntament de Piera

Mapa del web
| Mida text
a- A+
Ets a: Inici » Recorregut arquitectònic » Ca l'Americano

Butlletí electrònic

Cada setmana rebràs un e-mail amb un resum de l'actualitat de Piera.

Vull rebre:

Ca l'Americano

Cal Casanoves

americano

La casa es va aixecar al Raval Sobirà, el barri extramurs que a partir del segle XVIII va créixer enormement (cap al 1919)

americano

Acabament de la façana, resultat de la combinació de rectes i corbes (2015)

americano

Pere Casanovas Nadal va ser a més d’alcalde, regidor de Piera entre 1930 i 1931

americano

Detall de l’emmarcat floral de les obertures que trenca amb l’acabat simulant carreus de la resta de la façana (2015)

AMÈRIQUES I MODERNISME

Cap al 1910 l’indià Pere Casanovas Nadal va retornar de l’Uruguai havent fet unes Amèriques reeixides. Els negocis de restauració que Casanovas tenia en aquest país llatinoamericà el van convertir en l’americano de Piera 

L’èxit assolit per Casanovas amb els seus restaurants uruguaians li va permetre retornar exitosament a Piera, casar-se l’any 1911 amb Francesca Casanovas Soteras i construir, l’any següent, aquesta magnífica casa modernista per viure-hi amb la seva família. Un cop a Piera Casanovas es va dedicar a la política local, i de 1919 a 1923 va destacar com a alcalde en impulsar la plaça del Nin, avui plaça Catalunya.

La casa dels Casanovas, una edificació entre mitgeres composta de celler, entresol, pis i golfes. El projecte de la façana va anar a càrrec de l’arquitecte Rafael Puig i Puig. Destaca sobretot pel seu acabament, de tipus mixtilini, que combina elegantment corbes i rectes i que, regentat per una única obertura, esdevé el segell inconfusible de la casa. També resulta interessant la simulació de carreus combinada amb emmarcats llisos i decoracions florals a les obertures. Hi destaca la porta de fusta per la magnitud i les formes i perquè disposa, a més de la porta d’accés, de dimensions humanes, d’una obertura que dóna a l’entrada. Actualment la casa continua sent propietat de la família Casanovas.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Ajuntament de la Vila de Piera - Tel. 00 34 93 778 82 00 | Fax: 00 34 93 776 00 36 | CIF P0816000D

Contactar · Avís legal · Sobre el web · Crèdits