Accés directe a continguts

ES EN FR
impresio

Ajuntament de Piera

Mapa del web
| Mida text
a- A+
Ets a: Inici » Recorregut arquitectònic » Cal Guerin

Butlletí electrònic

Cada setmana rebràs un e-mail amb un resum de l'actualitat de Piera.

Vull rebre:

Cal Guerin

Casa de la Vila

guerin

Des de la dècada de 1920 la cantonada de Cal Guerin exhibeix un plafó ceràmic dedicat al Sant Crist de Piera (vers 1930)

guerin

La situació estratègica i la galeria de les arcades li atorguen una distinció senyorial (2015)

guerin

Arc gòtic que conté la famosa Barra de les Perdius (2015)

ENTRE PLAÇA I PLAÇA, UN GRAN CASAL GÒTIC

 

Gran casa senyorial, d’origen medieval, ubicada entre les llavors anomenades plaça del Mercadal (carrer de la Plaça), plaça del Costell (plaça Joan Orpí) i carreró del Forn (carrer de les Rodes), que transcorre sota seu per unes arcades. Per les dimensions i la solera de la planta baixa sembla que la casa constituïa un dels edificis més reeixits i notables de la Piera medieval.

Per l’estructura dels cellers, amb voltes i arcades ogivals d’estil gòtic, tot fa pensar que la casa va ser aixecada entre els segles XIII i XIV. De cara al Mercadal s’obre a través de tres arcades d’arc de mig punt, i a la cantonada, mirant a la plaça del Costell, avui Joan Orpí, amb una d’ogival, molt popular perquè contenia la famosa Barra de les Perdius on tradicionalment els caçadors penjaven les peces abatudes.

Sembla ser que amb l’auge de la vinya van adaptar el soterrani a celler tal com testimoniegen les llindes de fusta de 1817 i 1825. A principis de segle XX va ser objecte d’una gran remodelació en què es va afegir una galeria amb arcades que li va conferir una fisonomia romàntica i senyorial.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Ajuntament de la Vila de Piera - Tel. 00 34 93 778 82 00 | Fax: 00 34 93 776 00 36 | CIF P0816000D

Contactar · Avís legal · Sobre el web · Crèdits