Accés directe a continguts

ES EN FR
impresio

Ajuntament de Piera

Mapa del web
| Mida text
a- A+
Ets a: Inici » Recorregut arquitectònic » Can Torras

Butlletí electrònic

Cada setmana rebràs un e-mail amb un resum de l'actualitat de Piera.

Vull rebre:

Can Torras

torras

La via principal de Piera, que formava una petita plaça davant de Can Torras, encara mantenia els carrers de terra quan la casa ja s’havia aixecat imponentment

can torras

Obertures emmarcades per falses pilastres i coronades amb frontó (2015)

CAN TORRAS

A l’entrada de Can Torras ja emmergeixen alguns elements modernistes (2015)

ELEGÀNCIA I GRANDIOSITAT

Considerada una de les cases més grans de la vila, adopta el nom de Can Torras de la Mata, a prop del Bedorc, la masia d’on provenien els propietaris. Les obres d’aquesta casa van començar el 24 de gener de 1887 i les promovia el gran hisendat Pau Munné Miquel (1862-1927) arran del seu imminent matrimoni amb Rosa Orpí Almirall, filla d’uns terratinents pierencs propietaris de la finca de Ca n’Orpí.

 

La política matrimonial dels Munné de Can Torras responia a una estudiada estratègia per engrandir la possessió de vinyes i terres que garantissin unes bones rendes. La segona muller de Pau Munné va ser Anna Llopart Jorba, filla dels propietaris de la coneguda masia de Can Pons, a Pierola. La tercera i última esposa, Paulina Ferrer Rovira, descendia de Torrelavit. L’hereu de la casa, que va ser alcalde i jutge de Piera, Josep Maria Munné Orpí, va contraure matrimoni amb Maria Lluïsa Roviralta Puigventós, filla d’un conegut indià i comerciant establert als Hostalets.

 

Aixecada seguint el projecte neoclàssic de l’arquitecte igualadí Pau Riera Galtés, la casa està composta de planta baixa, dos pisos i golfes. Disposa d’uns grans cellers i un terrat. La façana és simètrica, amb tres obertures a cada planta separades per falses pilastres. Cada obertura és emmarcada, també, per falses pilastres i coronada amb frontó. L’accés és a través d’un arc escarser, on Pau Munné, per tal de perpetuar la seva obra, va fer-se gravar les inicials a la dovella central. Actualment pertany a la família Bosch Fortuny.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona

Ajuntament de la Vila de Piera - Tel. 00 34 93 778 82 00 | Fax: 00 34 93 776 00 36 | CIF P0816000D

Contactar · Avís legal · Sobre el web · Crèdits